Viena i Eurovisión

Viena, ciutat imperial: grans avingudes, edificis robustos, palaus i jardins extensos.
En resum, grandiloqüència.
Fins i tot el riu, el Danubi [blau], és un gran riu.
Ciutat que va ser capital d’un dels grans imperis Europeus: l’Imperi Austro-hongar. Un imperi que va estar en lluita permanent amb les altres potències – típic de l’època – i no va ser fins el final de la 1a Guerra Mundial que es va dissoldre i va donar lloc a multitud de països, Àustria inclosa.

Maria Theresien Platz
Maria-Theresien Platz
Belvedere - Palau Habsburg
Belvedere – Palau Habsburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Però de tant imperial, la ciutat és tranquil·la. Avorrida m’atreviria a dir. La personalitat de la ciutat no traspassa més enllà del ciment en molts casos. Per sort, nosaltres vam coincidir amb el Gran Festival d’Eurovisión: i això era sinònim de festa i de gent d’altres països amb qui poder fer el freak. Per cert, com de costum, desastre d’Espanya i victòria de Suècia.

Poder veure el Festival en directe amb el nostre anfitrió, en Goñi, va ser molt èpic, ja que ens declarem fans incondicionals del festival.
Destacable també que Viena vivia aquell esdeveniment com si fos la proclamació d’un nou Reich, el qual ens va alegrar molt tanta il·lusió.

Passió per Eurovisió
Passió per Eurovisió
Crew Albanesa d'Eurovisió
Crew Albanesa d’Eurovisió

 

 

 

 

 

 

 

La ciutat concentra grans palaus, en un d’ells s’amaguen les selectives obres de Klimt. Les grans avingudes, els carrers amples i una combinació entre barroc i neoclàssic presideix la ciutat. Val la pena passejar-se pel centre i anar-se impregnant de la seva història.

Llista de Coses a fer:
– Passejada pel centre. Podeu emular les escenes del “Tercer Hombre” si ho feu de nit. Això vol dir veure l’Ajuntament (Rathaus), el MuseumsQuartier, la monumental Maria-Theresien Platz junt amb la Heldenplatz, etc.
Belvedere. i gaudir d’un autèntic palau dels Habsburg i de les obres de Klimt
Kunsthaus i Hundertwasserhaus. Si voleu una mica de color i arquitectura trencadora dins el context monumental de Viena, aquest és el lloc on anar.
Prater. Passejada pel parc d’atraccions – Nòria inclosa – i adonar-se de com de gran pot ser un parc!
Naschmarkt. Típic flohmarkt però més ben cuidat i en una gran plaça on es concetra també bona part dels restaurants (una mica overpriced) i tendes de menjar de la ciutat.

Prater i la seva nòria
Prater i la seva nòria
Hundertwasserhaus
Hundertwasserhaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apunt Gastronòmic.
Com sabem, els germànics no son molt de diversitat culinaria, però recomanem anar a Am Nordpol (Nordwestbahnstraße, 17) si volem gaudir d’un àpat autèntic… i calòric.

En un altre nivell, s’ha d’anar al Café Central (Herrengasse, 14). El lloc on la burgesia sempre s’ha reunit, inclós Marx i Engels, en la seva lluita contra la casta de l’època. Lloc on fotre’s postres típics de la ciutat i veure un edifici emblemàtic.

Sopar Vienès
Sopar Vienès – Am Nordpol
Cerveses a un Biergarten
Cerveses a un Biergarten

 

 

 

 

 

 

 

Viena és una ciutat que visitant-la un parell de dies és més que suficient. Des d’allà es pot fer una escapada a Bratislava o fins i tot a Praga. Hi ha bitllets realment barats que t’hi porten per menys de 20€ (anada i tornada) tant a Eslovàquia com a República Txeca.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *