La costa Adriàtica no té platges

Com que no té platges?
Bé, evidentment que n’hi ha però probablement no és la platja que tots ens imaginem.
No hi ha sorra fina, no hi ha platges àmplies, no pots estirar la tovallola, ni tampoc pots jugar a volei-platja o fer castells de sorra.

Platja Njivice
Platja Njivice (MN)

Un company danés m’explicava un dia que tenia una postal des de ben petit de Croàcia a casa amb una fantàstica platja paradisíaca. Una platja extensa, de sorra fina. Des de ben petit tenia clar que volia banyar-se, que li toqués el sol… i gaudir d’aquelles platges de postal.
Així que van agafar el cotxe des de Dinamarca i cap a Croàcia amb la familia. Desprès d’uns dies creuant Europa van arribar a Croacia i de cop, decepció.
La costada somniada de la postal no l’ha trobaven. Només petites cales de pedra i gent que es llançava al mar des de qualsevol lloc.

Platja Mlini
Platja Mlini (CR)

Doncs bé, així és la costa de Croàcia i Montenegro. Per nosaltres, una costa acollonant. Paissatges muntanyosos, cales minuscules i el més important; et pots banyar des de qualsevol lloc. Pots banyar-te a qualsevol poble; fins i tot al mateix port que les aigües [encara] són transparents.
La gent instal·la escales de piscina a les roques, es fa petits amarradors o adequa 4 pedres perquè tinguin un espai. En tot cas, qualsevol forat és apte per banyar-se.

Perast (MN)
Perast (MN)

Aixó sí, el gran inconvenient de la platja adriàtica són les pedres. Pedrots per entrar i per sortir que fan que els teus peus acabin amb cops i talls. Tot i així, unes sabatilles de bany solucionen fàcilment la dura realitat.
I bé, a tots aquells que us costa entrar a l’aigua i entreu poc a poc durant 3 hores, no és el lloc més indicat per fer-ho, ja que cada pas pot ser un suplici al passar d’una pedra a l’altre.

Platja a la Bahia de Kotor (MN)
Platja a la Bahia de Kotor (MN)

A nosaltres ens encanta aquesta costa: poc saturada, tranquil·la i sempre apte per fer-se un bany, que amb la calor que fa per aquelles terres, s’agraeix. A més, la costa croata i montenegrina està plena de porteries de waterpolo, així que pots muntar un partit en qualsevol moment (fins i tot, als propis camps dels equips del poble, ja que tots ells es troben al port dels pobles, amb grades incloses).

Salut i waterpolo!

Rose (MN)
Rose (MN)

PS. Petit detall, les platges de montenegro SÓN TOTES PÚBLIQUES malgrat el vox populi i el que a vegades pugui semblar.
Encara que la gent instal·li tombones, construeixi estructures, molls o hi planti parasols, totes les platges són públiques. Lògicament, no podràs usar els seus parasols però sí banyar-se. I si et posen alguna pega, truca a la policia.

Plazi Horizont (MN)
Plazi Horizont (MN)

PS2. I sí, evidentment que hi ha platges, de sorra, però ull que són rares de trobar. Com a pista, a Montenegro podeu banyar-vos a la platja de Plavi Horizonti (a Radovici, Península de Lustica)

Un comentario en “La costa Adriàtica no té platges”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *